• Неодамнешно
ФВ-3KHz 1.5 Khz до 5V F V Конверзија Модул, Дигитални да Аналогни Модул, 1PCS 10V 0~3Khz 0~10V за DIY

ФВ-3KHz 1.5 Khz до 5V F V Конверзија Модул, Дигитални да Аналогни Модул, 1PCS 10V 0~3Khz 0~10V за DIY

Buyers rating:
DEN 309.36

Количина на стоки

Модулот може да се користи за интерфејс конверзија помеѓу PLC и фреквенција конвертор или појавување на контрола на интерфејс помеѓу движење контрола на картичката и фреквенција конвертор.Мулти-серпентина potentiometer на табла се користи за калибрирање на соодветните односот помеѓу фреквенцијата и напонот.Текст пулсот ниво на 5 V 12 V 24 V може да биде текст директно, без string отпор.Но, на влезниот сигнал со фреквенција, за да се одржи повеќе од 0,5 секунди, излезна струја е 5m A.0-3 KHz фреквенцијата на пулсот сигнал се конвертира во 0-10 V аналогниот напонски сигнал со овој модул.Оптички изолира се користи за да се обезбеди анти-мешање способност на сигналот на текст.0-3 KHz фреквенцијата на пулсот сигнал се конвертира во 0-10 V аналогниот напонски сигнал со овој модул.Модулот може да се користи за интерфејс конверзија помеѓу PLC и фреквенција конвертор или појавување на контрола на интерфејс помеѓу движење контрола на картичката и фреквенција конвертор.Текст пулсот ниво на 5 V 12 V 24 V може да биде текст директно, без string отпор.Но, на влезниот сигнал со фреквенција, за да се одржи повеќе од 0,5 секунди, излезна струја е 5m A.Мулти-серпентина potentiometer на табла се користи за калибрирање на соодветните односот помеѓу фреквенцијата и напонот.Оптички изолира се користи за да се обезбеди анти-мешање способност на сигналот на текст.

Карактеристики на стоката

Item Type:
Frequency to Voltage Converter Module
Size:
4.5 x 4.7 x 1.7cm / 1.77 x 1.85 x 0.67in
Relationship,Linearity:
300Hz to 1V :
1.5Khz to 5V :
3Khz to 10V :
Package List:
1 x Converter Module :
For use with PLC, support for NPN type. Must have a ground wire.  :
If you need to use an encoder, you need to keep the encoder running at a constant speed for more than 0.5 seconds. :
Frequency and voltage conversion module, response time is about 0.3-0.5 seconds. :
If the signal input is turbine flow, etc., due to signal matching, an 817 diaphragm and a resistor must be added to match the flowmeter to function properly. :
If there is a deviation in the correspondence when using, you can adjust the blue potentiometer on the board to calibrate. At the time of shipment, we have adjusted the F/V potentiometer to a certain correspondence. It is generally not recommended to adjust it by itself. :
Input power supply voltage range is 12-30 VDC, recommended supply voltage 15-24 VDC.When at 12V level, the power supply can not use 12VDC power supply, at least 15 VDC power supply, if a certain need to use 12V power supply, can also be customized 12 :

Купувачи како што сакаат